Прем’єрка Естонії перепросила за фірму її чоловіка, яка працювала у Росії

Прем’єрка Естонії перепросила за фірму її чоловіка, яка працювала у Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас попросила вибачення за те, що компанія її чоловіка після початку війни в Україні продовжила працювати в Росії, при цьому йти з посади голови уряду вона, як і раніше, не збирається.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Перепрошую в усіх, кого це зачепило, але я відповідаю за ті моральні оцінки, котрі давала. Я, як і раніше, вважаю, що діяти в Росії чи підтримувати відносини з Росією в ситуації, коли йде повномасштабна війна, неправильно з моральної точки зору. Це потрібно припинити, і я закликаю усі естонські підприємства зробити це. Ця моя позиція не змінилася», - сказала Каллас.

При цьому вона підкреслила, що не збирається подавати у відставку з посади прем'єр-міністра. «Звичайно, опозиція може висунути вотум недовіри, якщо вони зберуть голоси, і це їхня робота», - додала глава естонського уряду.

Каллас також заявила, що її чоловік "продавши за ціною бутерброда свою частку в підприємстві, яке він будував роками – показав, що він справді розуміє суть претензій, і не словами, а діями взяв на себе відповідальність".

Читайте також: Президент Естонії чекає пояснень від прем’єрки щодо бізнесу її чоловіка e РФ

Напередодні естонська прем'єрка пояснювала, що компанія Stark Logistics, де її чоловік має частку власності, здійснювала перевезення не для російського партнера, а для іншої компанії, що має бізнес у РФ. Також Каллас зазначила, що до цього скандалу не знала деталей бізнесу свого чоловіка.

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас після вторгнення РФ в Україну послідовно займала максимально жорстку позицію щодо Росії та виступала за повний розрив зв'язків із Москвою.

Фото: Government Office

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-