Японія викликала посла Китаю після нападів на її посольство та школи

Японія викликала посла Китаю після нападів на її посольство та школи

Укрінформ
До МЗС Японії викликали посла Китаю після того, як у Китаї камінням закидали японське посольство та школи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

Прем'єр-міністр Японії закликав Китай забезпечити «спокійні та відповідальні дії» свого народу після випадків кидання каміння у дипломатичні представництва та школи, на тлі початку процесу викиду очищеної радіоактивної води з пошкодженої атомної електростанції.

Японія закликала своїх громадян у Китаї бути обережними та посилила охорону навколо своїх шкіл та дипломатичних місій.

Читайте також: Китай призупиняє імпорт усіх японських морепродуктів

У неділю міністерство закордонних справ Японії закликало своїх громадян у Китаї бути «обережними у своїй мові та поведінці. Зокрема японські дипломати закликали своїх громадян не розмовляти японською мовою «без потреби або занадто голосно».

«Було зафіксовано випадки кидання каміння в японське посольство та японські школи. Треба сказати, що це прикро», – заявив прем’єр-міністр Фуміо Кішіда в понеділок.

«Ми викликали сьогодні посла Китаю в Японії та наполегливо закликали його спонукати китайський народ діяти спокійно та відповідально», — сказав Кішіда журналістам.

Заступник міністра закордонних справ Японії Масатака Окано сказав послу Ву Цзянхао, що Китай повинен «належним чином інформувати громадськість, а не сіяти паніку, надаючи інформацію, яка не ґрунтується на наукових доказах», - йдеться в заяві міністерства закордонних справ Японії.

Читайте також: Сеул підтвердив, що рівень радіації після скидання води з «Фукусіми» відповідає нормам ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, Японія у четвер почала скидати в море очищену радіоактивну воду з пошкодженої атомної електростанції «Фукусіма-1» попри занепокоєння місцевих рибалок та деяких сусідніх країн щодо впливу цього кроку на навколишнє середовище.

Фото: The Yomiuri Shimbun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-