У Польщі затримали двох підозрюваних у хакерській атаці на залізницю

У Польщі затримали двох підозрюваних у хакерській атаці на залізницю

Укрінформ
У Польщі поліція затримала двох чоловіків, яких підозрюють у втручанні в роботу залізничної мережі країни, що призвело до затримки майже двох десятків потягів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє i24news.

"Польська влада затримала двох осіб, підозрюваних в організації незаконного зламу мережі зв’язку національної залізниці, що призвело до перебоїв у русі потягів у певних районах", - йдеться у повідомленні.

Обидва затриманих громадяни Польщі віком 24 та 29 років були взяті під варту у місті Білосток на сході країни. Арешти супроводжувалися конфіскацією відповідної радіоапаратури за місцем проживання підозрюваних.

Читайте також: Хакери шпигували за дипломатами чотирьох країн у Білорусі – Reuters

Агентство внутрішньої безпеки Польщі розпочало розслідування, намагаючись визначити винних у хакерському зломі.

Заступник координатора спецслужб Станіслав Жарин припустив можливий зв'язок інциденту з дестабілізаційними зусиллями, організованими Москвою у партнерстві з Білоруссю. Водночас Жарін запевнив, що ця атака не загрожувала безпеці пасажирів.

Читайте також: Російські хакери намагалися зламати комп'ютери десятків іноземних дипломатів в Україні – ЗМІ

Як повідомлялося, польські спецслужби розслідують кібератаку на залізниці країни: хакери вмикали у вагонах гімн РФ та промову Путіна.

Інцидент стався у суботу, коли хакери передали сигнал, який спровокував екстрену зупинку потягів неподалік міста Щецин, тоді близько 20 поїздів були зупинені, але їх рух було поновлено за лічені години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-