Хакери шпигували за дипломатами чотирьох країн у Білорусі – Reuters

Хакери шпигували за дипломатами чотирьох країн у Білорусі – Reuters

Укрінформ
Група хакерів кілька років шпигувала за співробітниками посольств чотирьох країн у Білорусі, зокрема під час війни в Україні, шляхом зламу локальних інтернет-мереж.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на дослідників безпеки зі словацької фірми з кібербезпеки ESET, передає Укрінформ.

Близько 15 пристроїв, що належали дипломатам з двох країн Європи, одного з Південної Азії та одного з Африки, які працювали в посольствах на території Білорусі, стали мішенню, зазначив дослідник ESET Маттьє Фау, який є автором звіту.

Кампанія цифрового шпигунства почалася приблизно в 2021 році і досі активна, йдеться у звіті.

Зазначається, що хакери втручалися в доступ вищезазначених осіб до Інтернету, імовірно, на рівні інтернет-провайдера, тобто їх можна було обманом змусити завантажити шкідливе програмне забезпечення, що вони навіть не усвідомлювали.

Людям важко уникнути подібних зломів, вважає Білл Марчак з організації Citizen Lab, яка базується в Університеті Торонто. Марчак, який не брав участі в дослідженні, сказав, що результати ESET показують, наскільки дипломати є об’єктами стеження.

Читайте також: Хакери КНДР проникли у мережі російського розробника ракет – Reuters

«Посольства та міністерства закордонних справ у всьому світі є головною мішенню для шпигунського програмного забезпечення», — сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Агентство кібербезпеки Італії повідомило про виявлення атаки російських хакерів на вебсайти щонайменше п'яти банків країни, що тимчасово унеможливило доступ до деяких послуг установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-