У Японії не виявили аномалій у рибі, виловленій біля АЕС «Фукусіма-1»

У Японії не виявили аномалій у рибі, виловленій біля АЕС «Фукусіма-1»

Укрінформ
У перших зразках риби, взятих у водах біля пошкодженої атомної електростанції «Фукусіма-1», де цього тижня почався скид очищеної радіоактивної води в море, не було виявлено жодної кількості тритію.

Про це з посиланням на японське Агентство рибного господарства повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Зразки риби, товстолобика та оливкової камбали, були зібрані в п’ятницю в межах 5 кілометрів від випускного отвору комплексу АЕС у Фукусімі.

Читайте також: Японія почала скидати в море очищену радіоактивну воду з АЕС у Фукусімі

Агентство приблизно протягом місяця продовжуватиме щодня відбирати проби риби для аналізу на наявність радіоактивних елементів і надавати оновлені результати.

Міністерство охорони навколишнього середовища Японії також відібрало зразки морської води в радіусі приблизно 50 км від електростанції і, як очікується, оголосить результати в неділю.

Читайте також: Китай засуджує скидання води з АЕС у Фукусімі в Тихий океан

Як повідомляв Укрінформ, компанія-оператор АЕС «Фукусіма» Tokyo Electric Power Company (TEPCO) заявила, що у зразках скинутої у море очищеної радіоактивної води з АЕС не виявлено тритію.

Оператор оприлюднив результати після аналізу зразків, взятих у 10 місцях на відстані 3 кілометрів від АЕС «Фукусіма» через кілька годин після початку скидання води у море. TEPCO впродовж близько місяця продовжуватиме щоденний відбір проб морської води для аналізу й оприлюднюватиме результати кожного наступного дня.

Читайте також: У Японії не виявили тритію у зразках скинутої у море очищеної води з АЕС «Фукусіма»

Японія у четвер почала скидати в море очищену радіоактивну воду з пошкодженої атомної електростанції «Фукусіма-1» попри занепокоєння місцевих рибалок і деяких сусідніх країн щодо впливу цього кроку на навколишнє середовище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-