У Японії не виявили тритію у зразках скинутої у море очищеної води з АЕС «Фукусіма»

У Японії не виявили тритію у зразках скинутої у море очищеної води з АЕС «Фукусіма»

Укрінформ
Компанія-оператор АЕС «Фукусіма» Tokyo Electric Power Company Holdings Inc (TEPCO) заявила, що у зразках скинутої у море очищеної радіоактивної води з АЕС не виявлено тритію.

Про це повідомляє Kyodo News, передає Укрінформ.

Оператор оприлюднив результати після аналізу зразків, взятих у 10 місцях на відстані 3 кілометрів від АЕС «Фукусіма» через кілька годин після початку скидання води у море.

TEPCO планує продовжувати щоденний відбір проб морської води для аналізу й оприлюднюватиме результати кожного наступного дня впродовж близько місяця.

Міністерство охорони навколишнього середовища Японії також відправило чотири судна, які мають узяти проби морської води з 11 місць у радіусі приблизно 50 км від АЕС «Фукусіма». Результати очікуються не раніше неділі.

Читайте також: Японія просить Китай скасувати заборону на імпорт морепродуктів

Міністерство планує оприлюднювати отримані результати щотижня протягом близько трьох місяців.

Як повідомляв Укрінформ, Японія у четвер почала скидати в море очищену радіоактивну воду з пошкодженої атомної електростанції «Фукусіма-1» попри занепокоєння місцевих рибалок і деяких сусідніх країн щодо впливу цього кроку на навколишнє середовище.

Читайте також: Японія почала скидати в море очищену радіоактивну воду з АЕС у Фукусімі

У відповідь Головне митне управління Китаю оголосило, що від 24 серпня країна призупиняє імпорт усіх морепродуктів із Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-