Президент Парагваю в інавгураційній промові назвав Тайвань братньою нацією

Президент Парагваю в інавгураційній промові назвав Тайвань братньою нацією

Укрінформ
Новообраний президент Парагваю Сантьяго Пена у своїй інавгураційній промові заявив про непорушність відносин його країни з Тайванем та назвав парагвайців і тайванців «братніми націями».

Про це повідомляє Taiwan News, передає Укрінформ.

Під час 30-хвилинної промови Пена двічі згадав Тайвань. Вперше, коли представляв аудиторії присутнього на церемонії віцепрезидента Тайваню Вільяма Лая, а вдруге, зазначивши, що Тайвань і Парагвай є не просто дипломатичними союзниками, а й «братніми націями».

«Ми будемо будувати альянси та співпрацювати з геополітичною перспективою, шукаючи рівних, збалансованих угод. Відносини Парагваю з Тайванем є прикладом нашого дружнього духу та співпраці з націями, до яких ми відчуваємо глибоку прихильність і які ми вважаємо не лише союзниками, а й братами», - сказав Пена.

Лай, лідер правлячої Демократичної прогресивної партії, до якої належить і чинний президент Тайваню Цай Інвень, вважається головним фаворитом наступних президентських виборів на Тайвані, які пройдуть у січні наступного року.

Він максимально використав свою присутність на інавгураційній церемонії президента Парагваю, поспілкувавшись із лідерами держав Південної Америки, такими як президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва, та з міжнародними гостями, зокрема, іспанським королем Феліпе VI та міністром внутрішніх справ Сполучених Штатів Деб Хааланд.

Парагвай є одним із 13 дипломатичних партнерів Тайваню і єдиним у Південній Америці.

Китай, який вважає Тайвань своєю провінцією, виступає проти будь-яких офіційних контактів іноземних держав із островом і вважає Лая сепаратистом.

Читайте також: Тайвань не злякається і не відступатиме перед авторитарними загрозами – віцепрезидент

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Тайваню і фаворит на президентських виборах у січні наступного року Вільям Лай заявив, що Тайвань не злякається і не відступатиме перед авторитарними загрозами, маючи на увазі посилення військової присутності Китаю навколо острова.

Фото: EPA/Raul Martinez

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-