До Білорусі прибула вже 14 колона «вагнерівців»

До Білорусі прибула вже 14 колона «вагнерівців»

Карта
Укрінформ
До Білорусі прибула 14 колона найманців ПВК «Вагнер».

Про це повідомляє Беларускі Гаюн, передає Укрінформ.

«14-та колона найманців Пригожина в даний момент рухається трасою М5 від Осиповичів у напрямку табору в село Цель», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у колоні близько 15 машин, більшість — це фури, які перевозять великі залізні контейнери, схожі на морські.

«Частина контейнерів виглядають переобладнаними під інші потреби. Що саме перевозиться у контейнерах, невідомо. Окрім фур у колоні також їде автобус та кілька пікапів. Примітно, що всі номери машин знято або заклеєно», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Штатах не бачать загрози з боку «Вагнера» для Польщі й інших країн НАТО

Як повідомлялося, ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Самопроголошений лідер Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Путін заявив, що «вагнерівці» можуть підписати контракт з міноборони РФ або їхати у Білорусь.

14 липня міноборони Білорусі оголосило, що найманці ПВК "Вагнер" прибули до країни.

За даними української Держприкордонслужби, кількість найманців ПВК «Вагнер», які перебувають у Білорусі, станом на ранок 30 липня, становила понад 5 000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-