Молдова денонсувала ще низку угод із СНД

Молдова денонсувала ще низку угод із СНД

Укрінформ
Парламент Молдови денонсував ще низку угод, укладених на платформі Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Про це повідомляє Мoldpres, повідомляє Укрінформ.

Так, було денонсовано Угоду про співробітництво в галузі охорони праці, Угоду про підтримку та розвиток малого підприємництва з державами-учасницями СНД та Угоду про просування узгодженої політики у галузі стандартизації, метрології та сертифікації.

Законодавчий орган також проголосував за денонсацію Угоди про сприяння проведенню узгодженої політики в галузі стандартизації, метрології та сертифікації, підписаної в Москві 13 березня 1992 року, та Протоколу про внесення доповнень та змін до Угоди про сприяння узгодженій політиці у галузі стандартизації, метрології та сертифікації, підписаного у Москві 20 червня 2000 року.

Читайте також: Консульський відділ посольства Росії у Молдові призупиняє прийом відвідувачів

Республіка Молдова співпрацює з країнами СНД на додаткових платформах, таких як Угода про зону вільної торгівлі в рамках СНД, яка передбачає співпрацю держав-членів у цільовій галузі в рамках Євроазійської ради стандартизації, метрології та сертифікації (EASC).

Як повноправний член EASC країна сплачує щорічні внески у розмірі 14 тисяч доларів до Фонду Євроазійської ради зі стандартизації, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Молдова висилає 45 російських дипломатів за шпигунство

Як повідомляв Укрінформ, у червні уряд Молдови схвалив проєкт закону про розрив Конвенції про Міжпарламентську асамблею держав-учасниць СНД (МПА СНД). У Молдові зазначили, що МПА СНД жодним чином не сприяла вирішенню країною «реальних проблем». Як приклад було наведено конфлікт у Придністров’ї.

Читайте також: Україна вийшла ще з однієї угоди СНД

Молдовський уряд додатково схвалив проєкт закону щодо припинення Угоди про взаємодію у разі запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в рамках СНД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-