Експерт пояснив, що стоїть за словами Лукашенка про ймовірний похід «вагнерівців» до Польщі

Експерт пояснив, що стоїть за словами Лукашенка про ймовірний похід «вагнерівців» до Польщі

Укрінформ
Нещодавні заяви Олександра Лукашенка про ймовірну прогулянку "вагнерівців" до Польщі є одним із перших етапів інформаційно-психологічної операції.

Як передає Укрінформ, про таку думку висловив експерт-міжнародник Тарас Семенюк в ефірі Українського радіо.

Таким чином він прокоментував нещодавній діалог у Санкт-Петербурзі білоруського та російського диктаторів про те, ніби "вагнерівці", які зараз перебувають у Білорусі, дуже просяться сходити на "екскурсію" до Варшави й Жешува.

За словами Семенюка, заяви Лукашенка про прогулянку "вагнерівців" до Польщі є одним із перших етапів так званої ІПСО (інформаційно-психологічної операції), аби породити серед поляків відчуття паніки, що війна добирається й до них.

"Війна Польщі не загрожує. Польща абсолютно буде готовою до цього. В генштабі Польщі, напевно, їдять попкорн і сміються з того, що два підстаркуватих диктатори, які вже фактично здають позиції, щось собі там фантазують. Поляки не сприймають це серйозно, - навпаки, вони готуються", - зазначив Семенюк.

Читайте також: Це ІПСО: у розвідці прокоментували заяви Лукашенка про «вагнерівців» і Польщу

Водночас, на його думку, не варто списувати "вагнерівців" як політичний фактор впливу всередині Росії. "Саме Пригожин показав, що може зробити у РФ людина зі зброєю в руках. У Росії побутує певне розуміння: "той, хто має зброю, має владу". Не той, хто дотримується закону, а той, хто має владу. Право сили домінує над силою права. Це і є Росія. Ти маєш у руках гранатомет і ти встановлюєш силу в тому місці, де перебуваєш", - наголосив експерт.

Аналітик також висловив переконання, що політичні амбіції Пригожина можуть бути обмежені, радикалізовані в політичну партію чи рух, але для України це нічого не змінить.

Читайте також: Держдеп про заяви Лукашенка щодо «Вагнера»: Штати захистять кожен дюйм території НАТО

"Ми бачимо зараз двох різних радикалів (Пригожина і Гіркіна - ред.), які можуть претендувати на певні політичні процеси в Росії. Зараз вони на ходу. Кожен із них має свої певні цілі. Ці два рухи пробиватимуться далі в політичні треки. Нас це не радує і не тішить. Бо ми знаємо їх обох. І це нічого якісного в плані політичних змін не принесе, на жаль. Корінь війни Росії проти нашої держави в тому, що ані політичний клас, ані суспільство не сприймають і не визнають нас як незалежну державу", - резюмував Семенюк.

Як повідомляв Укрінформ, ватажок терористичної ПВК "Вагнер" Євген Пригожин став керівником нещодавно створеної компанії "Конкорд Менеджмент і Консалтинг", зареєстрованої в Могильовській області Республіки Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-