У Британії російський бізнесмен програв справу через затримання його яхти

У Британії російський бізнесмен програв справу через затримання його яхти

Укрінформ
Російський бізнесмен Сергій Науменко програв судовий позов проти Великої Британії через затримання його супер’яхти вартістю $50 мільйонів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Майже 59-метрову яхту «Фі» (Phi) Науменка затримали у Лондоні у зв’язку із санкціями британського уряду проти РФ у березні минулого року. Тоді було вперше застосовано правила для затримання судна.

Науменко, який володіє судном через компанію, зареєстровану в країні Сент-Кітс і Невіс карибських островів, подав позов до суду проти Міністерства транспорту Великої Британії, стверджуючи, що яхта була затримана з «неправомірною метою».

Британське міністерство обґрунтувало затримання яхти тим, що вона була призначена для здійснення тиску на заможних росіян після повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Сам Науменко заявив, що став мішенню лише тому, що був заможним росіянином, незважаючи на те, що не мав жодного стосунку до російської політики.

Однак у п’ятницю його позов було відхилено Високим судом Лондона, а суддя Росс Кренстон відкинув твердження бізнесмена про неправомірне затримання судна.

Читайте також: Британія оголосила нові санкції щодо Росії

За словами адвоката Науменка, його клієнт розчарований винесеним рішенням і розглядає варіант подачі апеляції.

Представник Міністерства транспорту Сполученого Королівства заявив, що відомство й надалі «боротиметься з тими, хто отримує вигоду від режиму Путіна і його незаконної війни в Україні».

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія виключила російського мільярдера Олега Тінькова зі свого санкційного списку.

 Фото: Dan Kitwood/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-