У США висунули звинувачення Трампу у справі щодо штурму Капітолія

У США висунули звинувачення Трампу у справі щодо штурму Капітолія

Укрінформ
Міністерство юстиції США висунуло звинувачення колишньому президенту Дональду Трампу у справі щодо штурму Капітолія.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

Колишнього президента США звинувачують за трьома пунктами.

У листі, який спеціальний прокурор Джек Сміт нещодавно надіслав адвокатам Дональда Трампа, йдеться про порушення трьох федеральних кримінальних законів.

Читайте також: Штурм Капітолію: чоловіка, який вдерся за стіл Пелосі, засудили на 4,5 року

Зокрема, про змову з метою обману Сполучених Штатів та фальсифікацію показів свідків. У листі Сміта також згадується третя кримінальна стаття - позбавлення законних прав, повідомили двоє адвокатів, які безпосередньо знайомі з документом.

Як повідомляв Укрінформ, експрезидент США Дональд Трамп 13 червня оголосив у федеральному суді в Маямі, що не визнає себе винним за кримінальним обвинуваченням у неналежному зберіганні таємних документів та перешкоджанні щодо їх повернення державним органам.

Читайте також: У США затримали голлівудського актора за участь у штурмі Капітолія

У разі визнання Трампа винним йому загрожує до 20 років ув’язнення. Однак, якщо він знову стане президентом, то помилує себе.

6 січня 2021 року натовп рушив на штурм будівлі Конгресу США після закликів Дональда Трампа відновити справедливість та повернути «вкрадені вибори». У перебігу цих подій загинуло п’ятеро осіб, сотні отримали поранення.

Після цього правоохоронні органи висунули офіційні звинувачення понад 1,2 тисячі учасників штурму. У Палаті представників було сформований спеціальний комітет, який розслідував ці події.

Фото: BRANDON BELL/GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-