Аналітики литовської армії фіксують зростання дезінформації напередодні саміту НАТО

Аналітики литовської армії фіксують зростання дезінформації напередодні саміту НАТО

Укрінформ
Аналітики Департаменту стратегічної комунікації Збройних сил Литви минулого місяця спостерігали зростання дезінформації напередодні саміту НАТО у Вільнюсі - 190 унікальних випадків фейків на оборонну тему.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

Зазначається, що основними об'єктами виявленої дезінформації є війна в Україні, саміт НАТО та відносини між Росією та НАТО. Продовжується тенденція формування негативних поглядів на допомогу Україні з боку країн НАТО, зокрема Литви. При цьому Захід звинувачують у прагненні сприяти війні в Україні.

Читайте також: Лише перемога України поверне безпеку в Європу – Науседа

Згідно з даними ЗС Литви, новою метою дезінформації стала тристороння бригада ім. Великого гетьмана Костянтина Острозького - LITPOLUKRBRIG. Дискредитація бригади, що розпочалася навесні, продовжується досі. Наприклад, коли командування литовсько-польсько-української бригади відвідало Литву, було хибно заявлено, ніби планується залучити цей підрозділ до військових дій в Україні та провокації в Білорусі.

«Ця тема також була пов'язана з майбутнім самітом НАТО у Вільнюсі, де маніпулювали тим, що готуються рішення про введення литовських та польських військ в Україну та можливу участь цієї бригади у війні в Україні без формальної участі НАТО», - стверджують армійські аналітики.

Читайте також: Країни-члени НАТО узгодили плани на випадок потенційного нападу РФ

За словами військових, також поширюються ворожі відомості про навчання НАТО Air Defender 2023, які нібито призначені для підготовки до нападу на Росію.

Як повідомлялося, Саміт НАТО у Вільнюсі, який триватиме 11-12 липня, охоронятимуть 3 тисяч литовських військовослужбовців Литви та ще 1 тисяча військових із країн Альянсу.

Читайте також: Норвегія продовжить присутність своїх сил у Литві ще на рік

Крім того, 3-13 липня в регіонах Литви тривають міжнародні навчання Сил спеціальних операцій "Сильні та єдині-2023/Strong&United 2023".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-