«Вагнерівці» збили високоцінний літак рф, задіяний проти України - британська розвідка

«Вагнерівці» збили високоцінний літак рф, задіяний проти України - британська розвідка

Укрінформ
Сили протиповітряної оборони приватної військової компанії «Вагнера» під час заколоту в росії на минулих вихідних збили високоцінний літак Іл-22М, який під час війни використовувався ВПС РФ проти України.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«24 червня сили протиповітряної оборони приватної військової компанії «Вагнера» збили російські військові вертольоти та літак-ретранслятор Іл-22М», - заявили у відомстві.

Зазначається, що Іл-22М є частиною стосовно невеликого флоту (до 12 літаків), які активно використовуються як для повітряного командування та управління, так і для виконання завдань радіорелейного зв’язку.

«Ці літаки спеціального призначення зіграли ключову роль в організації російських сил в їхній війні проти України. Будучи високоцінним майном, вони працювали в безпечному повітряного простору Росії, далеко за межами радіусу дії українських систем ППО. Втрата цього літака, ймовірно, матиме негативний вплив на повітряні та наземні операції Росії», - додали в Міноборони.

Читайте також: Російські ЗМІ повідомили про арешт генерала Суровікіна після заколоту Пригожина

У відомстві заявили, що у короткостроковій перспективі психологічний шок від втрати великої кількості екіпажу таким чином майже напевно зашкодить моральному духу в російських Повітряно-космічних силах, а у довгостроковій перспективі існує ймовірність того, що, росії доведеться зменшити поточний рівень завдань, щоб безпечно керувати своїм авіапарком, що залишився.

«Це, ймовірно, підірве здатність Росії командувати та координувати свої сили, особливо в періоди інтенсивних операцій», - підсумували у Міноборони.

Читайте також: Байден: Поки складно оцінити, чи ослабив Путіна заколот Пригожина

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

У результаті наступу колона ПВК «Вагнер» дісталася Липецької області Росії, що за 420 кілометрів від Москви.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з засновником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним, після чого останній заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-