США, Японія і Південна Корея обговорять дії у відповідь на запуски ракет з боку КНДР

США, Японія і Південна Корея обговорять дії у відповідь на запуски ракет з боку КНДР

Укрінформ
Лідери Японії, США та Південної Кореї зустрінуться найближчим часом для обговорення кроків у відповідь на численні запуски ракет Північною Кореєю.

Про це повідомив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда на зустрічі керівників очолюваної ним правлячої Ліберально-демократичної партії, передає Укрінформ із посиланням на NHK.

За словами Кішіди, домовленість про зустріч у США найближчим часом для більш глибоких обговорень досягнута у травні, коли лідери трьох країн зустрілися ненадовго у Хіросімі на полях саміту G7.

Кішіда нагадав, що дві балістичні ракети, запущені Північною Кореєю у четвер, впали в межах виключної економічної зони Японії, і назвав це "абсолютно неприпустимим".

Читайте також: Північна Корея планує збільшити виробництво потужної ядерної зброї - ЗМІ

Очільник японського уряду зазначив, що двосторонні зв'язки між Японією та Південною Кореєю швидко поліпшуються, та висловив готовність дати більш рішучу відповідь на складну безпекову ситуацію в регіоні шляхом обміну інформацією "відповідно до норм, що склалися всередині тісного союзу Японії, США та Південної Кореї".

Як повідомляв Укрінформ, міністри оборони США і Японії Ллойд Остін та Ясукадзу Хамада під час зустрічі в Токіо домовилися, що Сполучені Штати на тлі зростання загроз із боку КНДР продовжуватимуть посилення обороноздатності Японії, включаючи здобуття нею можливостей вражати цілі на території противника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-