Прем’єрка Литви не виключає своєї відставки, якщо парламент не піде на дострокові вибори

Прем’єрка Литви не виключає своєї відставки, якщо парламент не піде на дострокові вибори

Укрінформ
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте сказала, що якщо парламент не схвалить рішення президії Союзу Вітчизни - Християнських демократів Литви щодо проведення дострокових виборів до парламенту, вона подасть заяву про відставку.

Про це повідомляє Delfi, повідомляє Укрінформ. 

"Якщо парламент не наважиться на перезавантаження… я просто подам заяву про відставку, це означає, що уряд піде у відставку після саміту НАТО", – сказала журналістам Шимоніте.

Прем'єр Литви також зауважила, що наступного тижня ухвалить рішення щодо заяви про відставку міністра науки, освіти та спорту Юргіти Шюгждінене.

"Що стосується Шюгждінене, у мене є 5 робочих днів, за цей час я маю ухвалити рішення, і я його прийму", - сказала вона.

Читайте також: Литва закликала відмовитися від табу у постачанні зброї Україні

На засіданні президії СО-ХДЛ у п'ятницю було ухвалено рішення провести дострокові вибори до парламенту. В іншому випадку керівництво СО-ХДЛ розглядатиме питання відставки всього уряду. Оголосити дострокові вибори може парламент. 

Це рішення мають ухвалити не менше 3/5 від загальної кількості депутатів. Вибори до парламенту Литви мають відбутися протягом 3 місяців після ухвалення рішення. Крім того, консерватори зобов'язали фракцію найближчим часом подати на вдосконалення порядок використання коштів на канцтовари в муніципалітетах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-