У Кенії кількість жертв «голодного» культу зросла до майже 180 осіб

У Кенії кількість жертв «голодного» культу зросла до майже 180 осіб

Укрінформ
Кенійські слідчі відкопали ще 29 тіл під час пошуки жертв культу Судного дня на південному сході країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що цього тижня у лісі Шакахола продовжились пошуки останків тіл сектантів, які морили себе голодом, щоб потрапити у рай після обіцяного кінця світу. Кількість загиблих наразі становить 179 осіб, сотні людей досі вважаються зниклими безвісти.

Зазначається, що серед ексгумованих тіл було знайдено 12 дітей.

У середу кенійський суд відмовив у звільненні під заставу Полу Маккензі, лідеру Міжнародної церкви "Добра Новина", якого звинувачують у тому, що він наказував своїм послідовникам морити голодом себе і своїх дітей, щоб потрапити на небеса перед кінцем світу.

Раніше цього року Маккензі вже був заарештований за підозрою у вбивстві двох дітей аналогічним шляхом, однак пізніше його звільнили під заставу .

Читайте також: У Кенії розпочали розтин тіл сектантів, які померли від голоду

За словами родичів його прихильників, після звільнення він повернувся до лісу Шакахола і переніс передбачений ним кінець світу з серпня на 15 квітня. Це викликало критику з боку деяких законодавців про те, що служби безпеки упустили можливість запобігти масовій загибелі людей.

Як повідомляв Укрінформ, кенійські слідчі відновили пошуки членів культу Судного дня в лісі, де було ексгумовано понад 100 трупів, більшістю з яких були діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-