У Кенії поновили пошук жертв сектантського культу, які померли від голоду

У Кенії поновили пошук жертв сектантського культу, які померли від голоду

Укрінформ
Кенійські слідчі відновили пошуки членів культу Судного дня в лісі, де було ексгумовано понад 100 трупів, більшістю з яких були діти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Оскільки сотні людей досі вважаються зниклими безвісти, пошукова операція в лісі Шакахола на південному сході Кенії була призупинена на кілька днів через погану погоду, але зараз її відновили", - заявив у вівторок міністр внутрішніх справ Кітхуре Кіндікі.

Напередодні кенійський Червоний Хрест повідомив, що понад 300 осіб регіону вважаються зниклими безвісти.

"У цьому лісі є ще багато могил, і тому ми можемо зробити висновок, що це був високоорганізований злочин", - сказав Кіндікі журналістам.

Він зазначив про завершення розтину 112 тіл, ексгумованих або знайдених у Шакахолі, та додав, що наразі тривають пошуково-рятувальні роботи.

Читайте також: Лідер кенійського культу постав перед судом через смерть 100 сектантів

Сам лідер Міжнародної церкви "Добра Новина" Пол Маккензі був затриманий і звинувачений у тому, що наказав своїм послідовникам морити голодом себе і своїх дітей до смерті, щоб вони могли потрапити на небеса перед кінцем світу, який, за його прогнозами, повинен був настати 15 квітня.

У п'ятницю президент Вільям Руто оголосив про початок розслідування масової загибелі людей, а суд залишив Маккензі під вартою на час подальшого розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, кенійські патологоанатоми оприлюднили перші висновки при розтині дитячих тіл, пов'язані зі справою щодо кенійського релігійного культу.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-