У рф заблокували нові домени проєктів «Хочу жить» і «Свобода россии»

У рф заблокували нові домени проєктів «Хочу жить» і «Свобода россии»

Укрінформ
роскомнадзор заблокував у росії нові домени споріднених антипутінських проєктів «Хочу жить» і «Свобода россии», а також сайт російськомовного німецького телеканалу OstWest.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в Телеграм-каналі проєкт "роскомсвобода".

Заблокований один із доменів проєкту «Свобода россии». «Свобода россии» (ЛСР) - російський легіон ЗСУ, сформований у 2022 році з колишніх військовослужбовців зс рф та інших росіян, для захисту України від російського вторгнення. Існує також Всенародний рух підтримки Легіон «Свобода россии».

Читайте також: Проєкт «Хочу жить» отримав понад 16 тисяч звернень від росіян, готових здатися у полон

На сайті ЛСР повідомляється, що тепер кількість заблокованих доменних дзеркал спорідненого проєкту «Хочу жить» досягла 156. «Хочу жить» - державний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, який діє за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки. Створений для військовослужбовців збройних сил рф і рб для добровільного здавання в полон.

Домени німецького російськомовного телеканалу OstWest блокуються «роскомнадзором» вперше. Цей канал випускає матеріали відомих російських журналістів, які змушені були залишити росію. Він багато розповідає про політику, зокрема про російсько-українську війну.

Всі ці домени були внесені в реєстр забороненої інформації рф за ініціативи «Невідомого відомства», за яким, швидше за все, криється генпрокуратура росії.

Читайте також: Проєкт «Хочу жить» для готових здатися в полон росіян отримав уже майже 10 тисяч звернень

Як повідомлялося, в рейтингу свободи преси, який щорічно оновлюється міжнародною неурядовою організацією "Репортери без кордонів" росія посідає 164 місце зі 180.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-