Китайські військові евакуювали більш як тисячу людей із Судану

Китайські військові евакуювали більш як тисячу людей із Судану

Укрінформ
Китайські військові евакуювали з охопленого збройним конфліктом Судану 940 громадян КНР та більше 230 іноземців до порту Джидда в Саудівській Аравії.

Про це повідомив речник Міністерства національної оборони Китаю Тан Кефей, передає Укрінформ із посиланням на Міноборони Китаю.

«За сприяння посольств і консульств Китаю у відповідних країнах з 26 по 29 квітня есмінець китайських ВМС Nanning і корабель забезпечення Weishanhu евакуювали 940 громадян Китаю та 231 особу іноземного персоналу з порту Судан до порту Джидда в Саудівській Аравії», - сказав Тан Кефей.

Він додав, що військові завершили місію з порятунку китайських громадян із Судану.

Як повідомляв Укрінформ, два кораблі Військово-морських сил Китаю успішно евакуювали до КНР із саудівського порту Джидда 668 китайських громадян та 10 осіб інших національностей, які виїхали до Саудівської Аравії з охопленого збройним конфліктом Судану.

Читайте також: Із Судану вже евакуювали кілька сотень громадян США

15 квітня після кількох днів напруженості між армією Судану та Силами швидкого реагування (RSF) в Хартумі пролунали вибухи й стрілянина. Суперечка зосереджена навколо запропонованого переходу країни до цивільного правління.

Бойові дії в країні тривають, низка європейських країн докладають зусиль для евакуації своїх громадян із Судану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-