У столиці Афганістану відбувся марш жінок – закликали не визнавати уряд Талібану

У столиці Афганістану відбувся марш жінок – закликали не визнавати уряд Талібану

Укрінформ
Афганські жінки влаштували акцію протесту в Кабулі в суботу, щоб закликати іноземні країни офіційно не визнавати уряд Талібану напередодні саміту ООН наступного тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

Відтоді, як Талібан повернувся до влади у 2021 році, протестувальників, які виступали проти повзучого обмеження прав жінок, били або затримували, а сили безпеки розганяли протестні акції.

Цієї суботи близько 25 осіб влаштували марш житловим районом столиці Афганістану напередодні саміту в Досі, на якому, під егідою ООН, обговорюватиметься «тривалий шлях уперед» для азійської країни.

«Визнання Талібану — порушення прав жінок», — скандували жінки під час ходи, що тривала не більше 10 хвилин та минула без зіткнень із силами безпеки.

Читайте також: В ООН кажуть, що готові згорнути свою діяльність в Афганістані

Жодна держава досі не визнала уряд талібів легітимним відтоді, як Талібан захопив владу після виведення військ США з Афганістану в 2021 році.

Як повідомляв Укрінформ, в Афганістані рух "Талібан" видав наказ, що забороняє афганкам, які є співробітницями ООН, продовжувати роботу в установах організації.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-