Ізраїль припиняє термінову імміграцію євреїв з росії та білорусі

Ізраїль припиняє термінову імміграцію євреїв з росії та білорусі

Укрінформ
Міністерство алії та інтеграції Ізраїлю вирішило скасувати термінові імміграційні послуги для майбутніх олімів із росії та білорусі у зв’язку з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну минулого року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Jerusalem Post.

Ця послуга пропонувала майбутнім олімам, або євреям-іммігрантам, без візи пройти усі необхідні міністерства та установи в одному місці в Ізраїлі, з подальшим очікуванням візи та громадянства для перебування у країні.

Такі імміграційні послуги, які спочатку були запропоновані для олімів з України, пізніше були запроваджені і для осіб з росії та білорусі.

Читайте також: На Закарпатті затримали російського агента-антисеміта: закликав до знищення євреїв

У міністерстві додали, що тепер, як і до початку російсько-української війни, для іммігрантів з рф та білорусі не буде послуг «Експрес Алія» за кордоном та в Ізраїлі. Потенційному оліму доведеться чекати зустрічі з консулом у консульствах своїх країн, що може призвести до збільшення тривалості очікування до пів року або більше.

За даними міністерства, зміна імміграційного сервісу відбулася, оскільки кількість тих, хто має право на алію і прибуває до Ізраїлю без віз, «різко скоротилася».

Водночас особи, які мають право на алію з України, як і раніше, зможуть отримати обслуговування в Ізраїлі.

«У світлі війни, що триває в Україні: потенційні оліми з України та особливі гуманітарні випадки тих, хто прибуває з росії, отримуватимуть обслуговування за форматом OSS (послуга «Служба одного вікна» - ред.), як це було до сьогодні», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ізраїль зняв заборону на повернення євреїв до поселень на Західному березі річки Йордан

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль продовжив гуманітарну допомогу українським біженцям, які вимушено виїхали з України внаслідок повномасштабної російської агресії.

Фото: MOSHE SHAI/FLASH90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-