На Закарпатті затримали російського агента-антисеміта: закликав до знищення євреїв

На Закарпатті затримали російського агента-антисеміта: закликав до знищення євреїв

Відео
Укрінформ
У Закарпатській області Служба безпеки України затримала місцевого жителя, який за вказівкою москви штучно розпалював антисемітські настрої в регіоні.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ

Зловмисник був затриманий у ході багатоетапної спецоперації.

Встановлено, що в грудні минулого року чоловік наніс на фасади будівель у центрі Ужгорода написи із закликами до вбивства євреїв. Також він надіслав лідеру єврейської громади «авторську» псевдонаукову працю, у якій «обґрунтовує» свою ненависть до цієї нації.

Відео: СБУ

За даними слідства, до 2014 року фігурант тимчасово проживав на території суб'єкта російської федерації — республіки північна осетія.

СБУ детально вивчає зв’язки чоловіка з російськими спецслужбами.

Читайте також: СБУ затримала російських агентів, серед них - інженер «Мотор Січі»

Під час обшуку в помешканні зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з доказами злочину та прокремлівську літературу, де російські автори вихваляють спецслужби рф. Також вилучений заплямований фарбою одяг, що був на фігурантові під час нанесення антисемітських написів на будівлі.

СБУ затримала російського агента, який штучно розпалював антисемітські настрої на Закарпатті / Фото: СБУ

На підставі зібраних доказів затриманому оголошена підозра за ч. 1 ст. 161 (розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті) Кримінального кодексу України.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у Закарпатській області СБУ оголосила підозру настоятелю Хресто-Воздвиженського кафедрального собору в Ужгороді. Йому інкримінується розпалювання релігійної ненависті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-