У Фінляндії заарештували землю та нерухомість російського центру науки і культури - ЗМІ

У Фінляндії заарештували землю та нерухомість російського центру науки і культури - ЗМІ

Укрінформ
Управління зі стягнення боргів Фінляндії заарештувало землю та нерухомість російського центру науки і культури (РЦНК) у столиці країни Гельсінкі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Рішення було ухвалено тиждень тому і пов'язане із санкціями ЄС. Захід буде діяти три тижні. Протягом цього періоду судовий пристав визначить, чи є земля та будівля у власності, володінні чи під контролем особи, яка потрапила під санкції. 

За даними газети Helsingin Sanomat, земельна ділянка, на якій розташована будівля РЦНК, належить росії. Вартість заморожених активів зазвичай оцінюється у рішеннях Управління зі стягнення боргів. Однак, згідно з Helsingin Sanomat, вартість майна російського центру науки і культури "невідома".

Читайте також: У США висунули звинувачення кільком росіянам за поширення пропаганди в країні

Земля та нерухомість РЦНК були заморожені після запиту Міністерства закордонних справ, яке спочатку просило, щоб ухвала ЄС набула чинності вже в липні 2022 року.

Крім того, Управління зі стягнення боргів заарештувало сім квартир у Гельсінкі, пов’язаних із відомством "россотрудничество", яке потрапило під санкції.

Раніше у березні управління заморозило кошти РЦНК на рахунку Центру в банку Nordea.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Офісу генерального прокурора, суд наклав арешт на активи підприємства, бенефіціарним власником якого є російський олігарх.

Фото: Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-