Біля повітряного простору НАТО перехопили російський літак-розвідник

Біля повітряного простору НАТО перехопили російський літак-розвідник

Укрінформ
Реактивні літаки RAF Typhoon перехопили пару російських винищувачів та літак-розвідник, що летіли поблизу повітряного простору країн НАТО над Балтійським морем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Як зазначається, під час виконання спільної місії з ВПС Німеччини пілоти Королівських ВПС Великої Британії перехопили три російські літаки над Фінською затокою.

Королівські ВПС заявили, що російський розвідувальний літак летів з материкової росії до калінінградської області, його зустріли два російські винищувачі, що базувалися в Калінінграді та пролетіли разом з ним на південь через північно-західну частину естонської зони польотів.

Читайте також: Німецькі та британські літаки перехопили російську повітряну групу поблизу Естонії

Літаки королівських ВПС та німецькі літаки супроводжували російський літак, перш ніж передати його ВПС Швеції.

Як повідомляв Укрінформ, два російських літаки Су-27 14 березня здійснили небезпечне та непрофесійне перехоплення безпілотного дрона MQ-9 Розвідувального управління ВПС США. Унаслідок цього американська сторона втратила управління БПЛА й затопила його у Чорному морі.

Читайте також: Винищувачі НАТО перехопили три російські військові літаки поблизу Польщі

Держдепартамент США офіційно передав росії рішучий протест через незаконні дії у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем. російське міністерство оборони заявило, що дрон упав через «різке маневрування».

Згодом Європейське командування США (USEUCOM) у Штутгарті оприлюднило відео, яке підтверджує, що літак рф Су-27 здійснював небезпечне та непрофесійне перехоплення дрона MQ-9 у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем 14 березня.

Фото: Royal Air Force

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-