росія порушує санкції, які сама ухвалювала в ООН проти Ірану й Північної Кореї – Британія

росія порушує санкції, які сама ухвалювала в ООН проти Ірану й Північної Кореї – Британія

Укрінформ
Велика Британія звинуватила росію в порушенні санкцій Радбезу ООН, які москва сама погоджувала та голосувала в Раді безпеки, пов’язані зі збройним ембарго для Ірану й Північної Кореї.

Про це заявила в понеділок представниця делегації Сполученого Королівства при ООН Матільда О’Келлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Рішення росії розв’язати незаконну війну проти ні в чому не винної країни несе в собі загрози фундаментальним принципам Ради безпеки. І в той час, як росія отримує зброю для своєї війни, вона порушує ті самі санкції ООН, які вона ухвалювала проти таких держав, як Іран і Північна Корея», - зауважила британська дипломатка.

Вона наголосила, що широкі наслідки російської війни серйозно вплинули також на продовольчі ціни й сировину, що створює ризики для появи нових конфліктів.

У цьому зв’язку представниця Британії виступила із закликом до інших країн відмовитися від допомоги російським військовим та пов’язаним із ними силам.

«Озброєння держави-агресора підживлює глобальну нестабільність», - зауважила О’Келлі.

Водночас, за її словами, щоби захистити принципи статуту ООН, держави світу мають допомогти Україні захистити свій суверенітет і територіальну цілісність.

Читайте також: Франція в ООН: Поставки зброї в Україну продовжаться попри спроби рф їх зірвати

Як повідомляв Укрінформ, росія, яка у квітні головує в Раді безпеки ООН, в понеділок скликала засідання на тему ризиків від порушення договорів про експорт озброєнь та військового обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-