Інформаційна війна проти рф не виграна, поки 20-30% європейців вважають Захід винним - експерт

Інформаційна війна проти рф не виграна, поки 20-30% європейців вважають Захід винним - експерт

Укрінформ
Поки в країнах Європи лишається населення, яке звинувачує Захід чи НАТО у війні в Україні, небезпечно вважати, що росія програла інформаційну війну.

Про це заявив експерт Гібридного центру передового досвіду в Гельсінкі Якуб Каленський на Kyiv StratCom Forum 2023, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу попередити, що іноді навіть здається, що Україна стане жертвою свого ж успіху на інформаційному фронті. Багато голосів на Заході минулого лютого казали: «росія тотально програє, Україна перемагає. Наша місія закінчена». Я побоююся, що цей підхід призводить до самозаспокоєння та лінощів. Я дуже побоююся, що цей підхід небезпечний», - застеріг Каленський.

Він також акцентував на тому, що країна-агресор вдавалася до погроз ядерною зброєю щоразу, як вторгалася в Угорщину, Чехословаччину, Афганістан і повторює це з Україною, тоді як західні лідери креслять червоні лінії щодо зброї, яку вони не нададуть Україні.

Крім того, експерт послався на результати опитувань у європейських країнах, згідно з якими 20-30% населення в деяких європейських країнах вірять, що Захід чи НАТО винні у війні проти України.

«Ці люди мають право голосу. Вони обиратимуть політичного лідера і деякі з них є доволі проросійськими і використовують проросійські наративи… Якщо ми маємо 20-30% населення, яке вірить у проросійські наративи, нам не варто лишатися спокійними і казати, що вони програють», - наголосив експерт Гібридного центру.

Читайте також: Ткаченко: Україна донесе свої меседжі до європейців лише за вироблення спільних з ними наративів

Як повідомляв Укрінформ, 2-3 березня в столиці проходить Kyiv StratCom Forum 2023 на тему «Що потрібно для перемоги в інформаційній війні України? Досвід стратегічних комунікацій у воєнний час». Мета заходу – зібрати разом комунікаційників з України та країн Європи і Америки, щоб обговорити результати боротьби України на інформаційному фронті у війні з росією, поділитись успішними та цікавими українськими комунікаційними кейсами, підсумувати досвід за минулий “воєнний” рік та поділитись ним із партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-