Макрон не виключає, що може позбавити путіна ордена Почесного легіону

Макрон не виключає, що може позбавити путіна ордена Почесного легіону

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон не виключив позбавлення російського лідера володимира путіна ордена Почесного легіону, але чекає на слушний для цього момент.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France 24.

путін отримав орден Почесного легіону – вищої нагороди Франції – у 2006 році, коли у москви покращилися відносини з Парижем та Заходом. Але після того, як торік путін віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну, зв’язки між країнами погіршилися, а Європейський Союз запровадив проти рф жорсткі економічні санкції, пише видання.

У середу Макрон нагородив Президента України Володимира Зеленського найвищою нагородою Франції, але він ще офіційно не позбавив її путіна.

Виступаючи після саміту ЄС у Брюсселі, на якому лідери розглядали питання щодо збільшення постачання зброї Україні, Макрон визнав, що питання про орден путіна було «символічним, але важливим».

Читайте також: Лондон-Париж-Брюссель: Бути нині поруч із Зеленським — це як бути поруч з історією

Французький президент визнав, що має право позбавити путіна цієї нагороди, але поки що такого рішення не прийняв.

«Це не те рішення, яке я прийняв сьогодні», - сказав він, додавши, що подібні рішення «завжди пов'язані зі змістом, і я думаю, що потрібно обрати правильний час для їх прийняття».

Як повідомляв Укрінформ, Володимир Зеленський під час візиту до Парижа отримав з рук президента Франції Емманюеля Макрона орден Почесного легіону. Під час нагородження Зеленський сказав, що цю відзнаку заслужив не він особисто, а весь український народ.

Орден Почесного легіону - найвища нагорода Франції за цивільні заслуги.

Фото: Philippe Wojazer/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-