У Нікарагуа звільнили 222 політв'язнів і відправили до США

У Нікарагуа звільнили 222 політв'язнів і відправили до США

Укрінформ
Авторитарний режим Нікарагуа звільнив із в'язниці 222 політичних в'язнів і відправив їх до Сполучених Штатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian

Джорджіана Агірре-Сакаса, донька колишнього міністра закордонних справ Нікарагуа Франсіско Агірре-Сакаса, розповіла у коментарі газеті про його звільнення.

За її словами, серед 222 звільнених нікарагуанських політв’язнів є члени політичної опозиції країни, такі як колишні кандидати в президенти Крістіана Чаморро та Артуро Круз. Агентство Associated Press зазначило, що в літаку до США також був опозиційний активіст Фелікс Марадіага, його затримали в червні 2021 року напередодні президентських виборів у Нікарагуа, на яких переміг діючий президент Даніель Ортега.

Крім цього, звільнено з в'язниці 25-річного колишнього студентського лідера Лестера Алемана, відомого протистоянням з Ортегою під час невдалого повстання проти його режиму в 2018 році.

Читайте також: Байден уперше як президент відвідав кордон із Мексикою

Уряд Нікарагуа не прокоментував своє рішення про звільнення політв’язнів, але контрольовані державою ЗМІ поширили заяву магістрату про те, що в’язнів “депортували з метою захисту національної безпеки, громадського порядку та миру”.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року колишній лідер нікарагуанських повстанців Уго Торрес помер у в'язниці у віці 73 років, через вісім місяців після того, як був затриманий за звинуваченням у державній зраді.

Фото з сайту theguardian.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-