У Дуди підтвердили, що Байден планує відвідати Польщу

У Дуди підтвердили, що Байден планує відвідати Польщу

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Джо Байден має намір невдовзі здійснити візит до Польщі.

Про це повідомляє видання RMF24 з посиланням на керівника Управління міжнародної політики канцелярії президента Польщі Марчіна Пшидача, передає Укрінформ.

«Марчін Пшидач, керівник Управління міжнародної політики Канцелярії президента Республіки Польща, після зустрічі з радником з питань національної безпеки США Джейком Салліваном і заступницею глави дипломатії США Венді Шерман у Вашингтоні заявив, що президент Байден приїде до Польщі найближчим часом», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, під час візиту до США представник адміністрації президента РП обговорював розвиток двосторонніх відносин, питання безпеки та присутність військ США у Польщі, а також надання допомоги Україні.

Пшидач дав високу оцінку рішенню адміністрації Джо Байдена надати Україні ракети GLSDB, що вдвічі збільшить радіус ураження ворожих сил українськими військовими та може привести до значних змін на полі бою.

«Наступні місяці будуть вирішальними. Якщо Україні вдасться відбити цей наступ, потенціал агресивної росії буде значно зменшений. Можливо, тоді відкриється певний простір, щоб дипломатично змусити росію вийти з української території. Це має бути відправною точкою для будь-яких переговорів», - наводить видання слова представника польської влади.

Читайте також: Сенатори просять Байдена не постачати F-16 Туреччині, яка блокує розширення НАТО

Як повідомлялося, президент США Джо Байден має намір у лютому здійснити візит до Центральної Європи.

Польські ЗМІ повідомили, що Президент України Володимир Зеленський може зустрітись із Байденом наприкінці лютого під час візиту глави Білого дому до Польщі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-