Німеччина збільшить підтримку європейських інституцій – Бербок

Німеччина збільшить підтримку європейських інституцій – Бербок

Укрінформ
російська війна показала важливість захисту демократії та європейських інституцій, тому Німеччина збільшить їх підтримку. 

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед засіданням Парламентської асамблеї Ради Європи в Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Завдяки Європейській конвенції про права людини та правовому захисту в Європейському суді з прав людини Рада Європи понад пів століття тому побудувала важливі основи нашого пан'європейського дому. Вбивчий напад росії на людей в Україні показує нам, наскільки важливо захищати цю структуру верховенства закону та демократії», – сказала Бербок.

За її словами, як і ОБСЄ, Рада Європи сьогодні потрібна більше, ніж будь-коли, як місце зустрічі та обміну – як місце загальноєвропейської єдності, яку путін хоче знищити. 

«Ми не повинні схилятися перед цією атакою, наша відповідь на це повинна бути послідовною: наразі ми згуртованіші, ніж будь-коли. Ми потребуємо чіткого розуміння, що Рада Європи стикається з основними політичними, юридичними та фінансовими викликами», – сказала міністр. 

Щоб впоратися з ними, Німеччина підтримує намір ісландського головування скликати Саміт голів держав та урядів – вперше з 2005 року і лише вчетверте в історії Європейської ради. Саміт планується провести в Рейк'явіку в травні. 

Важливою метою саміту повинно бути зміцнення захисту прав людини. Для 46 держав-членів це означає: конвенції Європейської ради, такі як Європейська конвенція про права людини, повинні виконуватися послідовно, ЄСПЛ повинен отримувати підтримку, а його рішення – дотримуватися. Держави, які цього не роблять, відбирають у своїх громадян їхні невід’ємні права, констатувала політик. 

Читайте також: Берлін не заважатиме Польщі у поставках Україні танків Leopard - Бербок

До саміту Німеччина продовжить активно сприяти та послідовно розширювати свою різноманітну підтримку Ради Європи та її інституцій, у тому числі як найбільший їх фінансовий донор, сказала Бербок. 

«Європа набагато більша, ніж ЄС. Європа – Це майже 700 мільйонів людей з різними традиціями, різними цінностями, різними мріями. Всі вони об'єднують право на життя в гідності та самовизначення», – підкреслила Бербок.

Глава МЗС ФРН виступить на зимовій сесії ПАРЄ пізніше цього дня. 

Як повідомлялося, у Страсбурзі розпочалася зимова пленарна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, на якій, зокрема, розглядатимуться чотири важливі для України резолюції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-