Влада Китаю повідомила про майже 60 тисяч смертей після скасування COVID-обмежень

Влада Китаю повідомила про майже 60 тисяч смертей після скасування COVID-обмежень

Укрінформ
У Національній комісії охорони здоров’я КНР (NHC) повідомили, що майже 60 тисяч людей, інфікованих COVID-19, померли в лікарнях після скасування політики нульового COVID на початку грудня минулого року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

«У період з 8 грудня по 12 січня кількість смертей, пов’язаних із COVID-19, у китайських лікарнях склала 59 938, середній вік померлих 80,3 року», - заявив на брифінгу в суботу голова Бюро медичного управління при NHC Цзяо Яхуей.

За його словами, 5 503 летальних випадки були спричинені дихальною недостатністю через COVID, а 54 435 стались у результаті загострення інших хвороб.

Видання нагадує, що впродовж останнього місяця влада Китаю повідомляла про п’ять чи менше смертей через COVID на день і трохи більш як 5 тисяч від початку пандемії, у той час, як міжнародні експерти в галузі охорони здоров’я попереджали про щонайменше 1 мільйон смертей у Китаї цього року.

Читайте також: В Японії — рекордна кількість смертей від початку COVID-пандемії

Як повідомляв Укрінформ, станом на 11 січня в Китаї близько 900 мільйонів людей, або майже 64% населення країни, були заражені коронавірусом COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-