Байден про скандал із секретними файлами: Я ставлюся до цього дуже серйозно

Байден про скандал із секретними файлами: Я ставлюся до цього дуже серйозно

Укрінформ
Президент США Джо Байден особисто відреагував на критику щодо виявлення у нього вдома нової партії неповернутих секретних документів, підкресливши, що сприймає це питання з усією серйозністю.

З відповідною заявою він виступив у четвер після промови щодо економічних тенденцій у США та зусиль уряду з подолання інфляції, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Люди знають, що я ставлюся до секретних документів і матеріалів серйозно»,- зауважив глава Білого дому у відповідь на запитання журналістів у залі.

У цьому зв’язку він підкреслив, що разом зі всією своєю командою повною мірою взаємодіє з Міністерством юстиції, яке проводить перевірку з приводу виявлення неповернутих грифованих файлів з часів його віцепрезидентства.

Ба більше, продовжив Байден, він розпорядився, щоби його юристи оглянули всі місця, де він працював з документами, коли був на посаді віцепрезидента.

«Вони виявили невелику кількість документів з позначками секретності у місцях зберігання та в шухлядах у мене вдома і в моїй особистій бібліотеці», - визнав Байден.

При цьому він зауважив, що Міністерство юстиції було одразу оповіщене, а документи повернуті.

Читайте також: У колишньому офісі Байдена знайшли таємні документи про Україну - CNN

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня на президента Байдена обрушилася хвиля критики після того, як виявилося, що його юристи знайшли в його колишньому неурядовому офісі Penn Biden Center кілька засекречених файлів з часів віцепрезидентства. Пізніше ЗМІ повідомили, що після проведених додаткових перевірок за розпорядженням самого президента, в його будинку у Вілмінгтоні знайшли додаткові неповернуті документи з грифом секретності.

Влітку минулого року ФБР знайшло та вилучило в особистому маєтку експрезидента Дональда Трампа з понад десяток тек із сотнями документів, у тому числі з грифом «цілком таємно». Тоді адвокати Трампа відмовилися повною мірою співпрацювати зі слідством та заявили, що він начебто скористався своїми повноваженнями, щоби розсекретити ці файли. Однак пізніше з’ясувалося, що формально Трамп не проводив такої процедури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-