У Варшаві на Марш із нагоди Дня незалежності вийшли десятки тисяч людей

У Варшаві на Марш із нагоди Дня незалежності вийшли десятки тисяч людей

Фото
Укрінформ
У Варшаві кількадесят тисяч людей взяли участь у Марші незалежності, який щороку організовують націоналістичні та ультраправі організації.

Цьогорічний марш відбувся без провокацій, інцидентів та сутичок з поліцією, передає кореспондент Укрінформу.

У Марші взяли участь, зокрема, байкери, які були на чолі колони, історичні реконструктори, представники крайніх націоналістичних організацій, зокрема Всепольська молодь (MW), Національно-радикальний табір (ONR) тощо.

Марш Незалежності у Варшаві / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Учасники маршу, які масово прийшли з біло-червоними прапорами, скандували гасла “Бог, гонор, вітчизна” та інші. Вони несли транспаранти з написами "Сильна нація – Велика Польща", "Стоп російській пропаганді – націоналізм вільний від більшовизму". На кількох плакатах був перекреслений знак z. Безпеку на марші забезпечували власні сили правопорядку. Натомість поліція спостерігала за порядком на марші, який прямував від Палацу культури і Науки до Національного стадіону, з гелікоптерів та дронів.

Читайте також: : Залужний привітав Польщу з Днем незалежності

Напередодні МВС Польщі інформувало, що побоюється провокацій на Марші, зокрема антиукраїнської спрямованості. Проте мер Варшави Рафал Тшасковський після його завершення заявив, що марш пройшов спокійно, без інцидентів. На марші також були помічені кілька людей з українськими прапорами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-