Поліція арештувала нападника на чоловіка Пелосі, він виявився прихильником Трампа

Поліція арештувала нападника на чоловіка Пелосі, він виявився прихильником Трампа

Укрінформ
Поліція Сан-Франциско заарештувала зловмисника, який напав на чоловіка спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі, завдавши йому важких тілесних ушкоджень.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Повідомляється, що чоловікові, який вдарив молотком по голові 82-річного Пола Пелосі, висунули звинувачення у замаху на вбивство та інших злочинах через день після насильницького вторгнення в будинок пари у Сан-Франциско.

Поліція ідентифікувала нападника як 42-річного Девіда Депапа. Його взяли під варту за підозрою у замаху на вбивство, нападі зі смертоносною зброєю, жорстокому поводженні з літніми людьми, побоях, крадіжці зі зломом та кількох інших злочинах.

Начальник поліції Сан-Франциско Вільям Скотт заявив на брифінгу в п'ятницю ввечері, що поліцейські детективи ще не з'ясували, що стало причиною вторгнення в будинок, але зазначив, що «це не був випадковий акт».

У заяві прессекретаря Ненсі Пелосі Дрю Хемілла йдеться, що на чоловіка Пелосі напав «зловмисник, який діяв із застосуванням сили та погрожував його життю, вимагаючи побачення зі спікеркою».

Читайте також: Пелосі: США у двопартійному форматі підтримуватимуть Україну до перемоги

Зазначається, що у пошуках мотиву нападника поліцейські звернули увагу на профіль підозрюваного в Інтернеті. В останніх публікаціях на кількох вебсайтах користувач Інтернету на ім’я «daviddepape» висловив підтримку колишньому президенту Дональду Трампу та прийняв культову теорію змови QAnon. Дописи включали посилання на «сатанинську педофілію», антисемітські висловлювання та критику жінок, трансгендерів і цензуру. Старіші його повідомлення рекламували кварцові кристали та конопляні браслети.

За словами очільника офісу Ненсі Пелосі, Пол Пелосі наразі перебуває в лікарні з переломом основи черепа та травмами правої руки. Повідомляється, що він переніс операцію, лікарі очікують його повного одужання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-