Американці розділилися на два табори в питанні подальшої підтримки України – експерт

Американці розділилися на два табори в питанні подальшої підтримки України – експерт

Укрінформ
Деякі американці виступають за надання подальшої фінансової та військової підтримки Україні, а інші вважають, що в США є власні проблем, які необхідно вирішувати першочергово.

Про це розповів керівний директор телеканалу FP1 USA, експерт з PR та комунікацій Ліаф Ларсон на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Наразі існує уявлення того, що американці поділилися на два табори. Одні підтримують надання фінансової та військової допомоги Україні, а інші дотримуються переконання, що в США купа власних проблем, а ці гроші потрібно використовувати в першу чергу на американські потреби», - сказав він.

Експерт підкреслив, що наразі Штати перебувають на завершальному етапі парламентських виборів, які вирішать, хто отримає контроль над законодавчим органом США – Конгресом.

«Є певні представники-республіканці, що підтримують ідею America First (політична позиція в Сполучених Штатах, яка загалом наголошує на націоналізмі та невтручанні – ред.), за якою ми в першу чергу повинні дбати про власні кордони, використовувати власні кошти для допомоги американцям і не надавати багато грошей на допомогу іноземним країнам», - пояснив Ларсон.

Водночас він відзначив, що представники цього політичного табору керуються саме ідеєю America First, а не російською пропагандою.

Читайте також: До 60% американців вважають дії рф в Україні геноцидом — експерт

Як повідомляв Укрінформ, лідер республіканської меншості у Сенаті США Мітч Макконнелл закликав адміністрацію президента Джо Байдена прискорити військову допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-