У Норвегії затримали вже сьомого за тиждень росіянина за зйомку в забороненому місці

У Норвегії затримали вже сьомого за тиждень росіянина за зйомку в забороненому місці

Укрінформ
Поліція у Фіннмарку затримала 47-річного чоловіка, який має російське та британське громадянство, в Хаммерфесті, за запуск безпілотника на Шпіцбергені та, можливо, в інших місцях Норвегії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Barents Observer.

«Чоловік має російське та британське громадянство, його звинувачують у порушенні Закону про санкції за політ безпілотника на території Норвегії на Шпіцбергені. Поліція вилучила дрони та електронні пристрої, які зараз аналізуються. Зміст записів з дрона має велике значення для справи», — заявила прокурор Ан’я Індбйор.

Суддя окружного суду Західного Фіннмарка у вівторок постановив взяти чоловіка під варту протягом двох тижнів за клопотанням поліції. Поліція просила взяти його під варту через загрозу втечі затриманого у понеділок, поки тривають слідчі дії.

Читайте також: рпц скуповує в Норвегії нерухомість поряд із військовими базами – ЗМІ

У суді підозрюваний підкреслив, що його слід вважати громадянином Великої Британії, а його домашня адреса знаходиться в Італії.

Зазначається, що це вже четвертий випадок за тиждень, коли російських громадян затримують за підозрою в незаконному керуванні безпілотників або незаконному фотографуванні секретних об'єктів на півночі Норвегії.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня в Норвегії поліція затримала шістьох росіян за зйомку місцезнаходжень критичної інфраструктури країни, що заборонено місцевим законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-