росія заборонила в'їзд главам МЗС та Міноборони Чорногорії

росія заборонила в'їзд главам МЗС та Міноборони Чорногорії

Укрінформ
Міністрам закордонних справ та оборони Чорногорії, а також колишньому директору Агентства національної безпеки заборонили в'їзд до рф після оголошення персонами нон грата дипломатів російського посольства в Подгориці.

Про це повідомляється на сайті російського МЗС, передає Укрінформ.

"14 жовтня до посольства Чорногорії в рф направлено ​​ноту МЗС росії про заборону на в'їзд до рф міністру закордонних справ Чорногорії Р. Кривокапичу, міністру оборони Р.Коневичу і колишньому директору Агентства національної безпеки С.Кентере", - йдеться у повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

В МЗС заявили, що це відповідь на прийняте у вересні чорногорською стороною рішення оголосити persona non grata дипломатів посольства рф у Подгориці.

Читайте також: Посольство рф у Чорногорії частково згорнуло роботу через шпигунський скандал

Як повідомлялося, 29 вересня Міністерство закордонних справ Чорногорії оголосило шістьох співробітників посольства рф персонами нон грата згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Напередодні Агентство нацбезпеки Чорногорії і спеціальна державна прокуратура затримали шістьох російських дипломатів та 30 громадян рф з тимчасовою посвідкою на проживання за підозрою у шпигунстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-