Ердоган: Угода про відкриття зернових коридорів – найбільше досягнення ООН за останні роки

Ердоган: Угода про відкриття зернових коридорів – найбільше досягнення ООН за останні роки

Укрінформ
Домовленість про відкриття зернових коридорів для експорту продовольства з України стала найбільшим досягненням ООН за останні роки та посилила довіру до організації.

Про це у виступі на Генасамблеї ООН сказав президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У результаті активних зусиль, які ми докладали спільно з генсеком ООН, ми досягли відновлення експорту українського зерна Чорним морем… Ми нарощуємо обсяги цих поставок… Ця угода (про відкриття зернових коридорів - ред.), яка має вирішальне значення для підтримки постачання зерна, є одним із найбільших досягнень ООН за останні роки», - сказав Ердоган.

За його словами, завдяки стамбульським домовленостям міжнародна спільнота відчула довіру до ООН. Проте Ердоган вказав на необхідність змін в ООН для більш ефективної діяльності, зокрема Радбезу ООН, оскільки світ «більше п’яти».

Ердоган зазначив, що його країна й надалі нарощуватиме зусилля для припинення війни рф проти України на основі принципів територіальної цілісності та незалежності нашої держави.

Він висловив переконання, що миру можна досягти лише дипломатичним шляхом, і закликав міжнародні організації та всі країни світу надати підтримку зусиллям Туреччини, які спрямовані на встановлення стійкого миру, а також «об’єднати зусилля, аби знайти розумне, справедливе та життєздатне дипломатичне рішення, яке дозволить обом сторонам гідно вийти з кризи».

Читайте також: Боррель звинуватив путіна у брехні стосовно українського зернового експорту

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський обговорив із главою Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом безпекові питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-