росія досі не відповіла на пропозицію США щодо обміну ув’язненими – Білий дім

росія досі не відповіла на пропозицію США щодо обміну ув’язненими – Білий дім

Укрінформ
Американська сторона послідовно виступає за звільнення своїх громадян, незаконно ув’язнених в росії, та зробила відповідну пропозицію щодо їх обміну, однак у рф досі не надали відповіді.

Про це заявив у п’ятницю під час брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми виступили із серйозною пропозицією, щоби повернути Бритні Грайнер і Пола Віллана додому, однак росіяни не відповіли на нашу пропозицію», - зауважив представник адміністрації Байдена.

Читайте також: У росії суд засудив американську баскетболістку Грайнер до дев'яти років колонії

За його словами, це не означає, що на цьому всі спроби американської сторони вичерпалися. Він підкреслив, що переговори продовжуються, й, крім того, адміністрація спілкується з членами родин Пола й Бритні та інформує їх про розвиток ситуації.

Як повідомлялося, Пол Віллан, який є громадянином США (а також Великої Британії, Канади та Ірландії), був затриманий за звинуваченнями в шпигунстві 28 грудня 2018 року. Через півтора роки суд москви засудив його до 16 років тюремного ув'язнення.

Читайте також: У Держдепі відреагували на ув’язнення судом рф відомої американської баскетболістки

Бритні Грайнер виступала за Єкатеринбурзький жіночий баскетбольний клуб УГМК. У складі американської національної збірної США вона двічі вигравала Олімпійські ігри. Американку було затримано в аеропорту Шереметьєво в лютому 2022 року. У її багажі, як стверджується, було виявлено гашишне масло для вейпу.

Адміністрація США називає ув’язнення американських громадян незаконними й докладає послідовних зусиль для повернення їх додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-