У Держдепі відреагували на ув’язнення судом рф відомої американської баскетболістки

У Держдепі відреагували на ув’язнення судом рф відомої американської баскетболістки

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що російський уряд свідомо вдається до незаконного затримання й арештів громадян США з конкретною метою – використання їх як заручників для просування власних цілей.

Відповідну заяву глава Держдепу оприлюднив у четвер – у відповідь  Брітні Грайнер, передає Укрінформ.

«Цей крок (влади рф – ред.) підкреслює нашу серйозну стурбованість щодо роботи російської правової системи, а також вчинення урядом рф незаконних затримань для просування власних цілей, використовуючи окремих осіб як політичних заручників», - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що рішення російського «суду» жодним чином не змінює позиції США, що Брітні Грайнер була затримана незаконно. Блінкен наголосив, що Сполучені Штати продовжать працювати над тим, щоб повернути Брітні, а також іншого незаконно затриманого громадянина США Пола Віллана додому.

«Ми також продовжимо наполягати на справедливому й прозорому поводженні з усіма громадянами США, затриманими в росії», - наголосив глава американської дипломатії.

Блінкен підкреслив, що росія або будь-яка інша країна, що практикує незаконні затримання, «становить загрозу безпеці всіх, хто подорожує, працює та живе за кордоном».

Читайте також: У росії полк «Азов» визнали терористичною організацією

Як повідомляв Укрінформ, у четвер хімкінський міський суд москви виніс вирок американській спортсменці Брітні Грайнер, засудивши її до дев’яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-