Сейм Литви ніколи не визнає результати запланованих рф «референдумів»

Сейм Литви ніколи не визнає результати запланованих рф «референдумів»

Укрінформ
Литовський парламент з урахуванням звернення Верховної Ради України різко засудив плани росії щодо проведення незаконних референдумів про приєднання тимчасово окупованих територій до рф.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Сейму.

«Заплановані рф незаконні референдуми на тимчасово окупованих територіях України є явним порушенням міжнародного права, Статуту ООН та Конституції України», - йдеться в ухваленій Сеймом постанові, в якій також заявлено, що парламент Литви ніколи не визнаватиме результати таких референдумів.

Голова Комітету Сейму із закордонних справ Лайма Люція Андрікене, представляючи документ, наголосила, що ця резолюція є відповіддю на звернення України, яке було надіслано урядам та парламентам усіх демократичних країн світу.

В ухваленому документі литовський парламент закликав міжнародну спільноту вжити всіх необхідних заходів для застереження держави-агресора – рф - та її вищого політичного керівництва від організації та проведення на тимчасово окупованих територіях України незаконних референдумів, які не мають жодної юридичної сили.

При цьому наполегливо рекомендується не визнавати результати незаконних референдумів та будь-яких інших форм народного волевиявлення на тимчасово окупованих територіях України, а також паспортів рф, виданих там. Пропонується застосувати до росії санкції за організацію цих «референдумів» і домагатися притягнення до відповідальності осіб, які брали активну участь у їх організації та проведенні або здійснювали інші супутні заходи.

Сейм запропонував країнам Шенгенської зони приєднатися до рішення Литви, Латвії, Естонії та Польщі про обмеження в'їзду громадян росії на території держав та вжити заходів, які допоможуть жорстко обмежити потік громадян із російської федерації до ЄС та Шенгенської зони з метою забезпечення безпеки наших громад та внутрішньої безпеки Європейського Союзу.

116 членів Сейму одноголосно проголосували за цю постанову Сейму, подану членами Комітету із закордонних справ.

Читайте також: Як росія готує ґрунт для фейкових референдумів на окупованих територіях

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку демократичних країн, що негативно позначилося на російській економіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-