США взаємодіють з Азербайджаном і Вірменією задля вирішення конфлікту - Білий дім

США взаємодіють з Азербайджаном і Вірменією задля вирішення конфлікту - Білий дім

Укрінформ
Жодного військового рішення в конфлікті між Азербайджаном і Вірменією бути не може, тому США активно працюють з урядами обох країн з метою мирного розв’язання цієї кризи.

З такою заявою виступив у Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми глибоко занепокоєні у зв’язку з повідомленнями про атаки, які продовжують мати місце вздовж кордону, в тому числі відомостями про обстріли та значні пошкодження цивільної інфраструктури», - сказав представник Білого дому.

За його словами, США активно залучені в процес взаємодії з урядами як Вірменії, так і Азербайджану, «щоб подивитися, що ми можемо зробити, аби зупинити це насильство».

Читайте також: Нове загострення на Кавказі: Азербайджан і Туреччина скористалися слабкістю росії

Кірбі також повідомив, що держсекретар США Ентоні Блінкен говорив з главами обох держав.

«У цьому конфлікті не може бути жодного військового рішення. Ми закликаємо сторони утриматися від будь-яких нових проявів ворожості. Ми також закликаємо обидва уряди встановити прямі лінії спілкування по дипломатичних та військових каналах, щоб відновити дипломатичний процес з метою розв’язання кризи», - зазначив Кірбі.

Читайте також: Вірменія та Азербайджан мають вирішити конфлікт шляхом переговорів – генсек Ради Європи

Як повідомляв Укрінформ, напередодні на кордоні між Вірменією та Азербайджаном виникла інтенсивна стрілянина. Єреван заявив про «широкомасштабну провокацію азербайджанської сторони». Своєю чергою, влада Азербайджану наголосила, що обстріл є «відповіддю на провокацію та диверсію з боку Вірменії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-