Під час протестів в Іраку загинуло 30 осіб, ще 700 поранені - ЗМІ

Під час протестів в Іраку загинуло 30 осіб, ще 700 поранені - ЗМІ

Укрінформ
Унаслідок зіткнень між іракськими силами безпеки та послідовниками Муктади аль-Садра в іракській столиці Багдаді щонайменше 30 людей загинули і ще 700 дістали поранення.

Про це повідомляє Mehr News Agency, передає Укрінформ.

За інформацією медиків, серед поранених понад сотню силовиків.

Зазначається, що відсьогодні дубайська авіакомпанія Emirates скасувала всі рейси з та у Багдад на тлі заворушень і комендантської години, що діє у країні з вечора понеділка.

Тим часом Туреччина рекомендувала своїм громадянам уникати поїздок до Багдада та закликала всіх політичних сторін до «інклюзивного діалогу» для врегулювання кризи.

ABC News інформує, що влада сусіднього Ірану ухвалила рішення про закриття кордону з Іраком.

Як повідомлялося, після того як Муктада ас-Садр заявив, що має намір піти з політики, його прихильники штурмували урядовий палац у «Зеленій зоні» Багдада й прорвалися в резиденцію прем’єр-міністра.

Читайте також: У Багдаді тисячі протестувальників увірвалися в президентський палац

Тисячі прибічників аль-Садра увірвалися до президентського палацу. Іракські силовики застосували сльозогінний газ та відкрили вогонь у повітря, аби розігнати протестувальників. Повідомлялося, що внаслідок сутичок загинуло щонайменше 12 людей, десятки дістали поранення.

Муктада аль-Садр очолює партію, яка набрала найбільшу кількість голосів виборців під час останніх виборів, але недостатньо, аби здобути більшість. Через радикальну позицію аль-Садра, який відмовлявся домовлятися зі своїми релігійними конкурентами, в Іраку триває політична криза, яку посилює релігійне протистояння між мусульманами-шиїтами та сунітами, а також між різними угрупованнями шиїтів.

Фото: MNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-