У Багдаді тисячі протестувальників увірвалися в президентський палац

У Багдаді тисячі протестувальників увірвалися в президентський палац

Укрінформ
Тисячі прибічників іракського політика Муктади аль-Садра силоміць увірвалися до президентського палацу, виступаючи проти його відставки.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа.

“Іракські силовики застосували сльозоточивий газ та відкрили вогонь у повітря, аби розігнати протестувальників, які прорвалися у палац, на тлі періодичних звуків пострілів від невстановлених людей всередині периметру охорони”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: В Іраку на тлі протестів ввели комендантську годину

Зазначається, що унаслідок сутичок загинуло щонайменше 12 людей, десятки отримали поранення.

“Силовикам вдалося відтіснити протестувальників з президентського палацу та офісу прем’єр-міністра ще до заходу сонця, але їх багатотижневий протест триває у будівлі парламенту всередині Зеленої зони”, - стверджує Сіньхуа.

У Багдаді цієї ночі оголошено комендантську годину, але прем’єр-міністр наказав правоохоронцями утриматися від застосування бойових набоїв.

Читайте також: Військові в Іраку знищили шістьох бойовиків ІДІЛ

Протестувальники розпочали штурм президентського палацу, коли дізналися, що Муктада аль-Садр має намір піти з політики. Зараз він очолює партію, яка набрала найбільшу кількість голосів виборців під час останніх виборів, але недостатньо, аби здобути більшість. Через радикальну позицію аль-Садра, який відмовлявся домовлятися зі своїми релігійними конкурентами, в Іраку триває політична криза, яку посилює релігійне протистояння між мусульманами-шиїтами та сунітами, а також між різними угрупуваннями шиїтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-