У Канаді зникла одна з найвідоміших світлин Черчилля

У Канаді зникла одна з найвідоміших світлин Черчилля

Укрінформ
Одна з найвідоміших у світі світлин із портретом колишнього британського лідера Вінстона Черчилля зникла із читацької вітальні канадського готелю Fairmont Chateau Laurier в Оттаві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CBC.

Нині невідомо, скільки часу її вже немає на місці.

Зазначається, що співробітник готелю, розташованого в центрі Оттави, виявив минулої п’ятниці ввечері, що портрет, який висить на стіні, є копією, а не оригіналом, повішеним на стіні у 1998 році. Він помітив, що її рамка не збігається з рамками інших п’яти портретів у кімнаті, які також були зроблені фотографом Юсуфом Каршем.

Карш, один із найвідоміших фотографів-портретистів 20-го століття, зробив фотографію Черчилля без сигари в 1941 році, коли тодішній британський прем’єр-міністр був у Оттаві, щоб виступити перед парламентом під час Другої світової війни.

Читайте також: Анджеліна Джолі продала пейзаж Черчилля за $11,5 мільйона

Після професійної перевірки, у готелі підтвердили, що світлина не є справжньою. Нині поліція Оттави розслідує можливу крадіжку портрета.

Всього в готелі 15 оригінальних робіт, шість із яких, включаючи портрет Черчилля, були у залі. Решту з п'яти фотографій нещодавно зняли, аби належним чином їх закріпити в рамках.

Читайте також: Художниця зі США хоче виручити за портрет Зеленського мільйони і передати їх Україні

Вінстон Леонард Спенсер-Черчилль - британський політик, державний діяч XX століття. У 1940—1945 і 1951—1955 роках — прем’єр-міністр Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-