У Туреччині назвали дату переговорів щодо вступу Фінляндії і Швеції в НАТО

У Туреччині назвали дату переговорів щодо вступу Фінляндії і Швеції в НАТО

Укрінформ
У Фінляндії 26 серпня відбудеться перше засідання Постійного спільного механізму, який був створений в рамках Тристороннього меморандуму, підписаного на червневому саміті НАТО.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на турецьке видання Hürriyet.

“26 серпня у Фінляндії відбудеться перше засідання Постійного спільного механізму, створеного в рамках Тристороннього меморандуму, підписаного Туреччиною, Фінляндією та Швецією на Мадридському саміті НАТО 28 червня”, - зазначає видання.

Турецьку делегацію очолять речник президента Ібрагім Калин і заступник міністра закордонних справ посол Седат Онал. У складі делегації - представники міністерств юстиції, закордонних справ, внутрішніх справ, національної оборони та Організації національної розвідки.

Читайте також: Вступ Швеції і Фінляндії в НАТО обнулив аргументи, чому туди не можна брати Україну - Кулеба

Як повідомляє NTV з посиланням на міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага, наразі Швеція видала Туреччині в рамках процедури екстрадиції одну особу.

Нагадаємо, Фінляндія та Швеція 18 травня офіційно подали заявку на вступ у НАТО, щоб посилити свою безпеку на тлі вторгнення росії в Україну. Для вступу усі 30 членів НАТО повинні були схвалити це розширення. Туреччина на зустрічі послів НАТО заблокувала процес опрацювання цих заявок, пояснивши свою позицію питаннями безпеки, зокрема підтримкою в країнах курдських організацій, які Туреччина вважає терористичними.

Читайте також: Канада першою схвалила вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

28 червня Фінляндія, Швеція та Туреччина оголосили про усунення суперечностей, пов'язаних із вступом до НАТО та підписали Тристоронній меморандум. 29 червня на саміті Альянсу в Мадриді Фінляндію та Швецію офіційно запросили до НАТО.

Пізніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив заморозити процес вступу Швеції та Фінляндії в НАТО, якщо умови Анкари щодо членства цих країн в Альянсі не будуть виконані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-