Нова Зеландія посилила санкції проти росії

Нова Зеландія посилила санкції проти росії

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії запровадив нові обмежувальні заходи проти росії за її повномасштабну агресію проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Stuff.

Міністр закордонних справ країни Наная Махута заявила, що незаконне та невиправдане вторгнення росії в Україну стало можливим завдяки розгалуженому російському військово-промисловому комплексу, включаючи велику мережу оборонних організацій, і тепер вони стали мішенню нових санкцій.

«Ці організації створюють і розробляють зброю, технології, системи зв’язку та інше обладнання, а також надають такі послуги, як страхування та транспорт», - сказала Махута.

Читайте також: Нова Зеландія заборонить імпорт російського золота

Санкції тепер охоплюють окремі галузі збройних сил рф, включаючи матеріально-технічне забезпечення, а також оборонні установи, відповідальні за забезпечення зброєю та технікою військових.

Нові обмежувальні заходи також включають страхову компанію СОГАЗ, ржд і оборонні підприємства, які досліджують, виробляють і випробовують військову техніку для збройних сил росії.

Читайте також: Нова Зеландія ввела нові санкції проти 44 підприємств рф та білорусі

«президент путін і російські військові несуть відповідальність за порушення суверенітету і територіальної цілісності України, що є грубим порушенням основ міжнародного права», - зазначила глава МЗС Нової Зеландії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав держави Океанії приєднатися до міжнародних санкцій проти росії, обмежити її морську активність у своїх територіальних водах та запобігти використанню росією їхніх юрисдикцій для порятунку від санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-