Кулеба закликав держави Океанії приєднатися до санкцій проти рф

Кулеба закликав держави Океанії приєднатися до санкцій проти рф

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав держави Океанії приєднатися до міжнародних санкцій проти росії, обмежити її морську активність у своїх територіальних водах та запобігти використанню росією їхніх юрисдикцій для порятунку від санкцій.

Про це глава української дипломатії заявив під час онлайн-виступу на Форумі тихоокеанських островів, передає Укрінформ з посиланням на допис Кулеби у Фейсбуці.

«Перший в історії виступ міністра закордонних справ України на Форумі тихоокеанських островів…Сьогодні я закликав держави Океанії: продовжувати підтримку України в ООН та голосування за резолюції, пов’язані з Україною, приєднатися до міжнародних санкцій проти росії, обмежити морську активність росії у своїх територіальних водах, запобігти використанню росією їхніх юрисдикцій для порятунку від санкцій», - написав очільник МЗС.

Кулеба також застеріг океанських друзів від загроз російської пропаганди та будь-яких спільних проєктів з росією.

Міністр запевнив, що Україна розвиватиме відносини з цим найвіддалененішим від нас географічно регіоном світу.

«Нас розділяють два океани та десятки тисяч кілометрів, але держави регіону - наші друзі та стоять на нашому боці у протидії російській агресії. 14 держав Океанії проголосували за резолюцію Генасамблеї ООН 2 березня, яка засудила російську агресію та наказала Росії припинити бойові дії та вивести війська», - зазначив Кулеба.

Читайте також: Єврокомісія готує правову основу для конфіскації активів рф на користь України - фон дер Ляєн

Форум тихоокеанських островів - найбільша в Океанії міжурядова організація. До неї входять 18 членів: Австралія, Вануаті, Кірибаті, Маршаллові Острови, Федеративні Штати Мікронезії, Науру, Нова Зеландія, Острови Кука, Ніуе (самоврядування в асоціації з Новою Зеландією), Палау, Папуа Нова Гвінея, Самоа, Тонга, Тувалу, Фіджі, Соломонові Острови, Нова Каледонія та Французька Полінезія.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-