США запровадили санкції проти експрезидента Парагваю за «суттєву корупцію»

США запровадили санкції проти експрезидента Парагваю за «суттєву корупцію»

Укрінформ
Держдепартамент США оголосив про запровадження санкцій проти колишнього президента Парагваю Орасіо Мануеля Картеса Хари через його причетність до суттєвих корупційних дій, які підірвали демократію в країні.

Про це йдеться в заяві держсекретаря Ентоні Блінкена, поширеній у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Колишній президент Картес перешкоджав широкому міжнародному розслідуванню у справі транснаціональної злочинності, щоби захистити себе та свого кримінального партнера від потенційного судового переслідування й політичної шкоди», - зауважив глава Держдепартаменту США.

При цьому Блінкен підкреслив, що дії цього чиновника «підірвали стабільність демократичних інститутів Парагваю», сприяли посиленню корупції, а також безкарності офісу президента країни. Крім того, це підтвердило нещодавно задокументовану причетність Картеса до іноземних терористичних організацій та інших зловмисних груп.

Читайте також: Штати обіцяють Ірану нові санкції, якщо той надумає передавати рф свої безпілотники

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно виступає за боротьбу з глобальною корупцією, яка шкодить суспільним інтересам, заважає економічному процвітанню країн та обмежує здатність урядів ефективно реагувати на потреби своїх громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-